هفته نامه شماره 8 یزدآوا:فرامرز رمضانی مدیر دفتر سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری یزد گفت: با ابلاغ شیوه نامه سرمایه گذاری و امور مشارکتها به شهرداری ها افقی روشن در آینده شهر و شهرداری پیدا شده است که می تواند بار سنگین برخی از هزینه ها را از دوش شهرداری برداشته و به جای آن برای شهرداری ها درآمد زایی نیز داشته باشد.
رمضانی در ادامه افزود:باعنایت به آیین نامه مالی شهرداری ها ( مصوب سال 1346 ) شهرداری ملزم بودند بودجه پروژه های عمرانی و خدماتی شهر را خودشان تامین کنند ولی از زمان ابلاغ شیوه نامه سرمایه گذاری و باز شدن باب مشارکت در اجرای پروژه های شهری ، میتوانیم بخش عمده ای از این هزینه ها را حذف نموده یا کاهش دهیم و در عوض ، از محل درآمد حاصل از اجرای پروژه های مذکور میزان درآمد شهرداری را به نحو چشمگیری افزایش دهیم.مدیر دفتر سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری گفت: اگر در گذشته به عنوان مثال شهرداری 15 پروژه را در دستورکار داشت ، شاید تعدادی از آنها به دلیل نبود بودجه کافی به انجام نمی رسیدند ولی در حال حاضر با مشارکت بخش خصوصی و عمومی میتوانیم تعداد بیشتری از پروژه ها را انجام دهیم.
وی افزود: شهرداری باتوجه به نوع پروژه های مشارکتی ، زمین یا پروانه ساخت را به عنوان آورده در طرح میگذارد و با سرمایه گذاری بخش خصوصی پروژه ها بدون نیاز به ردیف بودجه دولتی به اجرا میرسند. البته شهرداری با توجه به توان مالی خود میتواند در پروژه ای علاوه بر آورده غیر نقدی ، سرمایه گذاری نیز داشته باشد و سهم سود مشارکت خود را بالا ببرد .
رمضانی اظهار داشت: با توجه به شیوه نامه ای که توسط وزارت کشور ابلاغ شده و بمنظور ایجاد وحدت رویه و ساماندهی و سیاست گذاری پروژه های مشارکتی ، مبنای کار بر تمرکز بررسی پروژه ها در "دفتر سرمایه گذاری و امورمشارکتهای شهرداری "است .
او در ادامه گفت: بدلیل عدم تصویب چارت تشکیلاتی ، فعلا هیچ دفتری در مناطق و نواحی شهرداری به عنوان دفتر جلب مشارکت و سرمایه گذاری وجود ندارد اما با توجه به اقدامات و پیگیری های انجام شده ، ان شاءالله در آینده افتتاح دفاتر مذکور بعنوان زیر مجموعه دفتر سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری مرکز را شاهد خواهیم بود .
در حال حاضر و برای تسریع در روند اجرای پروژه های مشارکتی ، برای کلیه مدیران عامل سازمان ها و مسئولین فنی و شهرسازی مناطق بعنوان عضو کمیسیون کارشناسی سرمایه گذاری شهرداری ، احکام جداگانه ای صادر شده و نامبردگان ملزم شده اند تا ضمن تشکیل کارگروه های خاص پروژه های مشارکتی ، نسبت به بررسی و شناسایی پتانسیل های مشارکت و معرفی آنها به دفتر سرمایه گذاری شهرداری اقدام نمایند . پروژه های مذکور ابتدا در کمیسیون کارشناسی سرمایه گذاری شهرداری بررسی گردیده و در صورت داشتن توجیه فنی و اقتصادی مورد تصویب قرار گرفته و مصوبه کمیسیون در قالب پیشنهاد به جلسه هیات عالی سرمایه گذاری ارائه می گردد که در صورت تصویب نهایی در جلسه هیات عالی سرمایه گذاری ، جهت اجرایی شدن پروژه ها اقدام لازم معمول خواهد شد.
در توضیح اساس و بنیان چگونگی مشارکت مردم در طرح های شهرداری رمضانی چنین گفت: برخی مشارکت ها بر اساس پروژه هایی است که شهرداری آن را بررسی و کارشناسی نموده و به عنوان طرح مشارکت عمومی اعلام نموده و به فراخوان می گذارد و از سوی دیگر پروژه هایی هستند که به درخواست شهروندان در دستور کار بررسی دفتر سرمایه گذاری و مشارکت مردمی شهرداری قرار می گیرد و در صورت تایید ضرورت و همچنین کار آمدی طرح به مرحله انجام خواهند رسید. در همینجا فرصت را غنیمت شمرده و از کلیه فعالان بخش خصوصی خصوصا مردم شریف و قدرشناس یزد دعوت می نماییم تا طرح های مشارکتی پیشنهادی خود را به این دفتر ارائه دهند تا پس از بررسی و تصویب در هیئت عالی سرمایه گذاری شهرداری مرکز به مرحله اجرا برسد. ضمنا جهت اطلاع از آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به پروزه های مشارکتی شهرداری یزد می توانند به آدرس http://mosharekat.yazd.ir مراجعه فرمایند.دست در دست هم نهیم به مهر / شهرخویش را کنیم آباد
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024